FRI FRAGT

På ordre over 449,-

LEVERINGSTID

1-3 hverdage

GRATIS RETUR

30 dages fri returret

Forside / Børns udvikling / Forkerte følelser

 

Forkerte følelser

Børn, der udviser følelsesmæssige reaktioner, som vi forbinder som mere positive og lette, såsom glæde, humor og taknemmelighed, kan være lettere at omgås med end børn med stærke følelser, der anses som mere negativt ladede, såsom vrede, frustration og aggression. Det kan være hårdt for voksne at være omkring de sidstnævnte børn, fordi det tærer på overskuddet, når voksne skal undgå at reagere med samme frustrationstærskel som børnenes. 

Normale følelser

Men stærke, svære følelser er følelser, som er lige så normale som alle andre følelser. De er lige så berettigede og – vigtigst af alt – de er lige så vigtige at kunne mærke og udtrykke som mere positive følelser. Generelt kan siges, at følelser er vores kompas. De hjælper os til at mærke efter og til at navigere i vores liv. Vrede og frustration kan være et udtryk for, at vores grænser overskrides eller at noget opleves uretfærdigt. Vrede og frustration kan ligeledes mobilisere en drivkraft til at handle anderledes. De fleste forældre ønsker nok for deres børn, at de som voksne kan mærke deres grænser, at kunne sige fra og at kunne skabe en anden tilværelse for sig selv, hvis det, de befinder sig i, ikke er godt for deres trivsel. 

En af forudsætningerne for at opnå dette er derfor, at vores børn i barndommen mødes med, at vrede og frustration er normalt, og at det er okay at mærke og udvise vrede. Ofte anses vrede dog for at være en forkert følelse, og børn kan opleve at blive sendt på værelset, fordi de er vrede. “Gå ind på dit værelse, og så kan du komme ud igen, når du er færdig med at være sur.” Er dette egentlig i orden? Ville vi selv opleve sådan et krav for acceptabelt, hvis vi blev mødt med det af andre voksne mennesker?

Vrede og frustration er derfor væsentlige følelser, som er fuldt berrettigede, og som skal anerkendes og accepteres. Derefter kan vi i fællesskab med barnet arbejde med at håndtere vreden og frustrationen mere hensigtsmæssigt, så barnets mestringsstrategier modnes i takt med alderen og frustrationstærsklen øges. 

Børn oplever alle følelser i følelsesspektret. Glæde og vrede, tristhed og frustration, begejstring og angst. Alle følelser er berettigede. Støt dit barn i at udvikle sin sproglige og mentale forståelse af egne og andres følelser. Lær barnet at give udtryk for sin psykiske tilstand og at håndtere og regulere egne følelser.

Fordybelse i aktiviteter og opsøgning af ny viden bidrager til øget koncentration og opmærksomhed. Det er samtidig med til at vække nysgerrigheden for at lære nyt, opsøge viden og oparbejde nye færdigheder. Når børn bliver overstimuleret, kan vi hjælpe dem med at nedregulere nervesystemet med rolige aktiviteter og mulighed for fordybelse.

Støt dit barn i dets indlæring og tilegnelse af skolefærdigheder ved at tilbyde lærerige, og ikke mindst, sjove aktivitetsbøger, som engagerer barnet i læringen samtidig med at det er sjovt. Aktivitetsbøgerne giver mange timers leg og øvelse, samtidigt med at det bidrager til den kognitive udvikling.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop